måndag 3 januari 2011

Steven Page - A New Shore

Universal 2010.

Steven Page lämnade Barenaked Ladies efter att varit dem trogen i över 20 år. Det är en lång tid. När han försvann bekräftades vad man redan innan kunde ana. Ed Robertson och resten av dem som ännu är Barenaked Ladies var den lite flamsigare delen av bandet, med ordlekar och ironi drypande omkring sig. Mycket av det älskvärda med bandet, med andra ord. Steven Page stod för de mer seriösa tongångarna. Det var nog mycket just dessa två smärre motpoler som gjorde Barenaked Ladies till ett alltid lika intressant band att följa.

Med sin första skiva sedan han lämnade BnL visar dock Steven Page att han sannerligen inte är någon tråkmåns (alla vi som sett DVDn Barelaked Nadies visste det så klart redan innan), utan en mycket kompetent popmakare även på egen hand. A New Shore öppnar skivan, och känns som en ledsång för hela honom. Man känner sig direkt hemma med Pages röst och melodier och får även ett väldigt tjusigt arrangemang med stämmor och stråkar som smälter även den tjockaste arktiska isen.

Så det visade sig att det finns inget att sörja över i Steven Pages avhopp. Istället fick vi dubbelt så många bra skivor från pojkarna 2010.

Steven Page - A New Shore på Spotify

Inga kommentarer: